2013

MÁJUS

„Négyen Együtt” – Kitelepülés az Újszegedi Majálisra

Május 1–én négy szegedi civil szervezet összefogásával (MCSME, PQE,SZETITEL, Horizont Rehabilitációs Alapítvány) megszervezésre került a „Négyen Együtt” –Hajts az 1% ért egész napos szabadtéri rendezvény és családi nap, az Újszegedi Majális Program keretében.A program során a standot meglátogató érdeklődők információkat kaphattak a szervezetek működéséről, támogatási lehetőségekről a szervezetek munkatársaitól és önkénteseitől.A program sikeres volt, mind látogatottságban, mind pedig a résztvevő szervezetek részéről, hiszen a családi nap keretében elmélyült a szakmai és egyéni kapcsolat a partnerek között.

Május 10 –én megvalósult a TÁMOP 2.6.2-12/1-2012-0103 program keretében nyitó rendezvényünk az alábbi két programrészből állt:
Egy elektromos működtetésű betegápoló ágy került bemutatásra, amelyet a gyártás helyszínén ki is próbálhattak a résztvevők. ( I. Helyszín: Nagyfa-Alföld Kft., Szeged, Cserzy Mihály u.11.) A délutáni program keretében a „Mozgás, mint terápia” és a „Tánc, mint terápia” táncpedagógus irányításával megtapasztaltuk a tánc rehabilitációs és közösségépítő erejét. (II. Helyszín: Szeged Táncegyüttes Egyesület, Szeged, Kálvária sgt. 14.)A helyszín mozgáskorlátozottak számára akadály mentesítve volt.

JÚLIUS 

 „Négyen Együtt – 2.” Részvétel a XXIII. Nemzetközi Kamionos és Country Találkozón

10465491_755847297803956_4212316075418786382_o

 Július 20-án „Négyen együtt – Ismerj meg minket!” program keretében alapítványunk ismét összefogott partnereivel, hogy népszerűsítse a civil szférát. A Horizont Alapítvány a Kamionos Találkozón a standhoz látogatók részére felfrissülési tornagyakorlatokat mutatattak be gyógytornász szakembereink, melyeket a résztvevők pár perc alatt elsajátíthattak. Tippeket adtunk az úton levők részére, hogy hogyan küzdhetik le a közúti balesetek nagy részét okozó monoton vezetésből fakadó fáradságot, álmosságot. A stand látogatottsága és a rendezvény nagyon jól sikerült, ismét megmutathattuk, hogy a civil szférára szükség van… nemcsak úton – útfélen!

AUGUSZTUS

„Szeretet mindent elfogad!

Augusztus 22. -én Alapítványunk részt vett a „Szeretet mindent elfogad! „ című szentesi rendezvényen. A rendezvényt immár nyolcadik alkalommal rendezték meg Szentesen 2013. augusztus 22 –én, melynek keretében a térségben fogyatékkal élőknek lehetőségük volt találkozni, a szakmai beszélgetéseken túl egy kötetlen közösségépítő rendezvényen vehettek részt az érdeklődők. Alapítványunk idén csatlakozott a rendezvényhez, hogy céljait népszerűsítse és segítsen a sérült és beteg emberek számára. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt el, felejthetetlen élményt nyújtott számunkra a sérültek lelkes kulturális és örömteli, életigenlő programjának megtekintése. Bízunk benne, hogy jövőre is tudunk csatlakozni a programhoz!

Együtt SZ.I.N.eztünk!

A „Négyen Együtt” civil csapata közös munkája keretében 2013. augusztus 21 – 24 között, az Újszegedi Partfürdőn megrendezésre kerülő Szegedi Ifjúsági Napok keretében kitelepült. A „Négyen Együtt” ( PQE Egyesület , MCSMEgyesület, SZETITEL Egyesület és Horizont Rehabilitációs Alapítvány) standot az „Esélyek Kertjében” lehet megtalálni, ahol az odalátogatókat érdekes és játékos feladatokkal, keresztrejtvénnyel és az érte járó jutalommal vártuk.
A Esély-puzzle játék nagy sikert aratott a standra érkező fiatalok körében, akik a játékon felül munkásságunk iránt is érdeklődést mutattak.

A stábhoz önkéntes fiatalok is csatlakoztak, akik a standon ügyeleti és tájékoztató feladatkört láttak el, ezzel népszerűsítettük azt, hogy a közösségi munka mennyire SZINes.
A stáb a SZIN-re színpadi vendégelőadást is hozott magával: szerdán a Villanások Improvizációs Színházat tekinthették meg az érdeklődők.
Köszönjük a SZIN szervezőinek, hogy lehetővé tették a civilek számára a megjelenést rendezvényükön!

 

NOVEMBER

Esély Nap és Civil Börze

November 15 –én Alapítványunk partnerszervezetivel (Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Szegedi TiniTelefon Lelkisegélyszolgálat Egyesület, Prima Quality az Emberekért Egyesület, Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete, Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány) közösen megrendeztük a szegedi Ifjúsági Házban az Esély napot és civil börzét.
A civil szervezetek összefogása ismét bizonyított, hiszen a rendezvény nagyon jól sikerült, a szakmai előadások magas színvonalúak voltak és a résztvevők is hozzájárultak aktívan hozzászólásaikkal, tapasztalataik megosztásával a program színvonalához.
A szakmai kulturális rész zárta, vendégünk volt a budapesti Gördülő Tánccsoport, kik egy megható előadással készültek számunkra valamint a Villanások Improvizációs Színház humoros előadása keretbe foglalta és zárta be a napot.

DECEMBER

Megalakítottuk a Csongrád Megyei Esélyteremtési Kerekasztalt

1900470_781712785207861_7318138244546489486_oDecember 10 -én Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében 2013. december 10 –én szegedi Ifjúsági Házban megrendezésre került hagyományteremtő jelleggel az első Csongrád Megyei Esélyteremtési Kerekasztal, ahol World Caffe módszerrel feldolgozásra kerültek az esélyegyenlőség pillérei:nők, család, romakérdés és idősügy. Az alapítványunk munkatársai résztvevőként és témairányítóként is jelen voltak a programon, a téma aktualitása és a civilek összefogás érdekében, a nap zárásaként megfogalmazódott az igény,hogy folytatása legyen a kezdeményezésnek, így 2014 januárjától minden hónap második keddjén a Kerekasztal résztvevői összeülnek, hogy a civil összefogással meg tudjon születni társadalmi szemléletváltás.