A Tha Shudrassal ünnepelte születésnapját a CsakAzértIs!Buli

Egyéves születésnapját ünnepelte, fergeteges buli keretében a CsakAzértIs!Buli péntek este az IH Rendezvényközpontban, melyhez sztárvendégként a Tha Shudras is csatlakozott.

Ismét hatalmasat buliztunk akadálymentesen az IH- ban. A CsakAzértIs!Buli júniusban ünnepelte egyéves születésnapját, melynek főszervezője a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány. Ennek is köszönhetően lehetővé vált, hogy a rendezvényen ismét együtt bulizhatott sérült és egészséges, fiatal és idősebb korosztály. A kezdeményezésben a kezdetektől részt vesz a Csongrád megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH) is. A CSEÖH ötletekkel és anyagi hozzájárulással is segíti a bulisorozatot és közösen dolgoznak a Horizont Alapítvánnyal és a partnerekkel azon, hogy a kezdeményezés minél szélesebb körben ismert legyen.

– Ebben a buliban nagyon sok munka és annál több szív van, büszkék vagyunk, hogy ma ünnepeljük az egyéves fönnállását ­- mondta el Korom Alexandra, a rendezvény ötletgazdája, szervezője és képviselője.

– Szerencsére egyre több egészséges ember is nyitottá vált a bulival szemben- mondja Farkas László, magyar kerekes székes rugby válogatott oszlopos tagja, a rendezvény egyik alapítója, arca és képviselője. – A buli szájhagyomány útján terjed, így mindig jönnek új arcok.

– Sajnos a sérülteknek más lehetőségük ezen a bulin kívül nincs a szórakozásra. Sokan nem szeretnek elmenni szórakozni egészséges emberek közé, mert furcsán érzik magukat a sok vizslató szempár miatt. A városban a legtöbb klubhelyiség és szórakozóhely nem akadálymentes, sokszor már maga a bejutás is gondot okoz, nemhogy rendelni és meginni egy sört. – vélekedett Farkas László. A barátok persze leviszik őket, de szeretnének önállóan közlekedni ilyen helyeken is, mint ahogyan azt az IH-ban is megtehetik.

-Szerintem fontosak az ilyen események, eddig nem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet vakon vagy tolószékben bulizni – mondta el Dóra, aki egészséges, és a kíváncsiság miatt ment le az eseményre. Valamint azért, mert neki is van fogyatékkal élő ismerőse.

Többen panaszkodtak, hogy hiába szeretnének bulizni, de a legtöbb szórakozóhely nem akadálymentesített, így nehézkes vagy lehetetlen számukra a lejutás. De nem keseredtek el – A legjobb helyzeteket az élet adja. Mindig próbálunk leküzdeni akadályokat, de néha csak segítséggel sikerül – mondta egy látássérült vendég. – Volt már, hogy Pesten rám köszöntek, és mondták, hogy láttak a CsakAzértIs!Buliban

A két havonta megrendezett bulit nagyon sokan megkedvelték, és sok a visszajáró, ismerős arc is. – Szeretem ezt a társaságot, szeretek itt lenni. Sok a barát és jól érzem magam. Mindig jövők és köszönöm, hogy itt lehetek” – hálálkodott egy látássérült hölgy. – „Itt nincs kiközösítés, mindenki elfogad mindenkit. Ezért szeretek idejárni! Köszönöm!”- vette át a mikrofont egy másik vendég.

A rendezvény sztárvendége a Tha Shudras volt. – Mi az objektív igazságot hirdetjük, az összetartozást és az elfogadást. Ez a rendezvény nagyon jó lehetőség, hogy fizikailag is demonstráljuk ezt a küldetésünket – mondta el Trap kapitány, a Tha Shudras frontembere. A hajnalig tartó bulit ezután DJ Alma folytatta.

Forrás: Délmagyar.hu