2018 Június

CsakAzértIs!Buli

  1. június 22.

Megrendezésre került a nagy sikernek örvendő CsakAzértIs! Buli a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány megrendezésében. A rendezvény idén ünnepelte a 4. születésnapját. Az alapítvány egyik célja az érzékenyítés, vagyis, hogy az ép emberek megismerhessék, hogy a sérülteknek milyen akadályokkal kell megküzdeniük minden nap. Mindezt úgy valósítjuk meg, hogy egy akadálymentes  házibuli jellegű rendezvényt szervezünk, ahol önfeledten szórakozhatnak és kikapcsolódhatnak a résztvevők.

Goretity Goran az alapítvány kuratórium tagja nyitotta meg a rendezvényt. Utána a Slam Poetry Szeged Showcase 4 tagja: Jankó Attila, Nagy Sándor, Gömöri Eszter és Kámfor Dániel egy úgynevezett előadó költészeti versenyt (Slam Poetry) tartott „Azért mert…..” címmel ahol saját műveiket adták elő. Az NNG tánccsoport jóvoltából egy vidám, jó hangulatú K-POP táncos előadást tartottak melybe a közönséget is bevonták, pár egyszerű táncmozdulatot tanítva nekik. Ezután következett a születésnapit torták felvágása. Több féle torta és sütemény közül lehetett választani.  A zenét DJ Nety szolgáltatta amivel tovább fokozta a jó hangulatot. Késő estig táncoltak az ismert vagy akár az új dallamokra.

Több együttműködő alapítvány és egyesülettől jelentkeztek önkéntesi feladatokra. Az önkéntesek segítettek a terem berendezésében (a dekoráció elkészítésében) a vendégek fogadásában.  Jó hangulatot teremtettek, így mindenki remekül szórakozott.

Mosolypart a Partfürdőn

2018 június 24.

A Gyermekfesztivál a Partfürdőn ismét bővelkedett programokban, ahol a kicsik és nagyok együtt élvezhették a színpadi műsorokat, valamint az Egyesületek, Alapítványok által szervezett programok kipróbálására is lehetőségük adódott.
10 órakor egy közös aerobik kicsiknek és nagyoknak megalapozta a hangulatot, melyet a színpadi műsorok közül a Tiszavirág Tánctanoda műsora és a Csibész kutyaiskola bemutatója követett. A különféle táncbemutatókat és előadásokat a műsorokat követően lehetett megtekinteni. A kisebbek kedvencei, a pónilovak is hatalmas érdeklődést mutattak, a gyerekek nagy örömére lehetett lovagolni, simogatni, sőt az ápolásukban is segédkezhettek. A Csiga Duó Gyermekzenekar sok-sok ismert dalát pedig már kicsik és nagyok együtt énekelték a zenekar énekeseivel. Mint minden évben, idén is sokan kilátogattak a Gyermekfesztiválra.