2018. Augusztus

SZINes társaság – SZIN50

Mint eddigi években mindig, most is kint voltunk a most 50. szülinapját ünneplő Szegedi Ifjúsági Napokon, amit augusztus 22.-26. között tartottak. Idén több mint 90 ezer fő látogatott el a négy nap alatt Szeged legnagyobb fesztiváljára. Alapítványunkat sok más civil szervezettel, egyesülettel együtt a civil faluban lehetett megtalálni.

Idén az ötvenes számhoz kötve, retro szerencsekerékkel készültünk, melyet 50 részre osztottunk és mindegyik részhez az elmúlt ötven év legismertebb zenéi kerültek. Az oda látogatók, meghallgathatták a zenét és ki kellett találni az előadóját, címét esetleg az évszámát. Az ügyesebbek mindent kitaláltak. Ezt a játékot minden odalátogató nagyon élvezte.
Emellett érzékenyítő programokkal vártuk a hozzánk látógatókat. A kicsik és nagyok is kipróbálhatták a kerekeszszéket, fűszereket kellett felismerni az illatuk alapján, vagy betűket tapogathattak ki bekötött szemmel. Illetve az ügyesek kirakhatták szintén bekötött szemmel alapítványunk nevét. A négy nap leforgása alatt körülbelül 80-100 fő látogatott el hozzánk és próbálta ki valamelyik játékunkat, amiért cserébe apró ajándékokkal távozhattak.

Idén még az egyik fontos feladatunk az volt, hogy GoPro kamerával végig gurultunk kerekesszékben a jubileumi SZIN területén. Felvettük, hogy milyen akadályokba ütközhet egy olyan személy, akinek kerekesszékben kell leélni az életét.  Munkatársaink és önkénteseink is úgy vették észre, hogy hasznos volt megismertetni a résztvevőkkel milyen látás, hallás –vagy mozgássérültként élni. Mozgássérült önkéntesünkkel, Farkas Lászlóval nagyon jól eltudtak beszélgetni az érdeklődők. Mindenki remekül érezte magát, ez alatt a pár nap alatt.