2017 Június

Bántja a Szemét a szemét?

2017. 06. 10-én „Bántja a Szemét a szemét?” elnevezéssel szemétszedési akciót hirdettünk Petőfi Telepen. A kezdeményezés nagyon jól sikerült, nem csak a helyi lakosok és önkéntesek csatlakoztak, hanem különböző cégek és szervezetek munkatársai is szívügyüknek érezték, hogy együtt tegyünk a szép és tiszta környezetünkért. Akciónk sikerességét az is bizonyítja, hogy a helyi médiát is kifejezetten érdekelte, hogy hogyan is valósítottuk meg a programot Számos sajtó megjelenések köszönhetjük, hogy ilyen sokan tettek a környezetükért. Nagy örömünkre szolgált, hogy nem csak a felnőttek, hanem családok, kicsik és nagyon is képviseltették magukat, a csodaszép és napsütéses szombat délelőttön.

XXVII. Nemzetközi Kamionos találkozó

Július 14-én 14 órai kezdettel a Dorozsmai úton gyülekeztek a kamionosok, kísérőik és érdeklődők. Innen Szeged belvárosában vonult végig a több száz kamionos többek nem kis örömére vagy bánatára a már több éve helyszínül szolgáló Sziksósfürdőre. Aki aznap még érzett magában energiát, este a Jump Rock Band buli koncerten a Jampec partyn és zárásként a discoban táncolhatta ki magát.

Ahhoz, hogy szombat reggelre kipihenten ébredjenek a résztvevők, 10-től kezdődött a terepügyességi verseny, melyen aki szereti a versengést kipróbálhatta magát.  Ezzel egy időben nem csak a „nagyok” versenghettek, ekkor kezdődött el a gyerekek vetélkedője és játéka is.

Ebéd után a kamionosok legnagyobb örömére a sörivó versennyel kezdődött a délután. Kamion húzás is szerepelt a versenyszámok között, így arra is fény derült, melyik a legerősebb kamion. A kamion szépségversenynek köszönhetően azt is megtudhattuk, hogy a közönség melyik kamiont találja a legszebbnek. A résztvevők izgalmát tombolahúzással fokozták. Végül a River Country és a Kerozin együttes gondoskodott a nap megfelelő zárásáról.

Vasárnap a sokak által várt és kedvelt kamionos gyorsulási versenyre került sor a Huszár Mátyás Rakparton, mely a találkozó fénypontját és zárását is jelentette.