2017 December

Ásotthalmi családi nap

2017. december 9- én családi napot szerveztünk az ásotthalmi a Művelődési házban, ahová szívesen vártuk a kicsiket és a nagyokat. Délelőtt kézműves programmal kedveskedtünk a gyerekeknek és a felnőtteknek. Valaki rajzolt, színezet , arcfestés készült míg mások pedig készítettek manó sapkákat, nagyon ügyesek voltak a vendégek. Délben az Alapítvány munkatársai felszolgálták a sertéspörköltet. Délután megérkezett a Mikulás.  A  Szeged Megyei Jogú Város ásotthalmi Napsugár Otthon lakói valamint az ásotthalmi központ által választott családok vettek részt a mikulás ünnepségen. Az ünnepségen a szülők és a dolgozók által írt jellemzéseket olvasták fel és egyenként kaptak ajándékokat, édességeket és kártyajátékokat. Amivel a tapasztaltabbak már az ünnepség alatt el kezdtek játszani. Az Alapítvány játékokat, könyveket adományozott amelyet a családok és az otthon lakói nagy örömmel válogattak. A családgondozó és az otthon vezetői 2018 januárjában ismételten más jellegű adományokat juttatnak el a rászorultaknak. Korom István a régi hagyományokhoz híven Mikulásként vett részt a rendezvényen.

Karácsony előtti kézműves foglalkozások

Karácsony előtti hetekben az Ünnepekre készülődés keretében, több karácsonyi készülődéses kézműves rendezvényt tartottunk.
Itt készítettünk, adventi koszorút, kopogtatót, mézeskalácsot és asztali díszeket.

Az elkészült karácsonyi asztali díszeket szétosztottuk a Modern idősek és az Önkéntes munka időseknél projektben résztvevő idősek klubjai között.

  • Alsó-kikötő sori idősek klubja
  • Kereszttöltés utcai idősek klubja
  • Dáni utcai idősek klubja
  • Vám téri idősek klubja
  • Gáspár Zoltán utcai idősek klubja
  • Kossuth Lajos sgt.-i idősek klubja

Mindenki, nagy örömmel és hálával fogadta ajándékunk, amit a karácsonyi rendezvényükön ki is raktak az asztalra.

Mert adni jó…

Karácsonyi ünnepséggel készült az Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete 2017.december 16–án. Több, mint száz vendég volt, saját készítésű süteményekkel teli büfé asztallal várták a vendégeket. A műsort egy csoportos tánccal nyitották a szegedi Értelmi Fogyatékos otthon lakói. Az ünnepségen nem csak az otthon lakói vettek részt, hanem a családban élő fogyatékosok is, akik műsorral kedveskedtek az otthonokban lakó társaiknak.

Sokan verset mondtak, majd közösen  énekeltek. Volt, aki szólót énekelt. A gyönyörű énekeket és verseket a bűvész követte, akit nagy örömmel fogadtak. A közönség sorai közül kihívott egy–két vendéget, akik természetesen nagy lelkesedéssel segítettek az előadónak. Ezt követően az ásotthalmi Napsugár Otthon lakói következtek, akiktől gyönyörű énekkel várták a karácsonyt. Az otthon lakói és a többi vendég nagyon várta már a Mikulást, aki két krampusszal érkezett és kiosztotta nekik a csomagokat. Ez a nap is nagyon jó hangulatban telt el.