2017 Augusztus

SZIN 2017

2017. augusztus 23-26 között ismét megrendezésre került a „napfény városának” legnagyobb fesztiváljára, a SZIN. Alapítványunk idén is kitelepült. Az közel 50-70 ezer fesztiválozó látogatta a rendezvényt, ezek közül nagyon sokan keresték fel alapítványunk sátrát is.
Standunkat a „civilfaluban” lehetett megtalálni, ahol érzékenyítéssel hívtuk fel a figyelmet a sérült, beteg emberekre.
Személyesen is találkozhattak sérült emberekkel, beszélgethettek velük és kipróbálhatták a kerekesszéket, a vakbotot, a füldugót vagy a szemkötőt.

Ezáltal az oda látogatók megtapasztalhatták, hogy milyen sérültként a SZIN-en fesztiválozni, milyen nehézségekkel és akadályokkal kell megküzdeniük a mozgáskorlátozottaknak.
Ezért a „Te is lehetsz egy hős” program segítségével szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy ha találkoznak olyannal a fesztiválon, aki kerekesszékesként vagy látás sérültként nehézségekbe ütközik, menjenek oda és kérdezzék meg segíthetnek- e.
Mind ezek mellett figyelemfelhívó táblákat helyeztünk el a rendezvény több pontján, amit a Senkinek Sem Árt graffitisei fújtak.

Önkénteseink készségesen válaszoltak az érdeklődők kérdéseire és bemutatták az alapítványunk közhasznú tevékenységét, illetve szórólapokat osztogattak a SZIN területén.
Projektvezetőnk Kmetovics Anna interjút adott a Szegedma riporterének, melyben elmesélte milyen programokkal készültünk, és hogy milyen élményei vannak.

http://szegedma.hu/2017/08/a-szin-ezok-horizontjan-a-fogyatekkal-elok

A Városi TV is járt nálunk és csináltak egy riportot projektvezetőnkkel.
http://vtvszeged.hu/s_!news/i__44/i__21496