2016

ÁPRILIS

DSCF0172

 „Táncolj sokat, nevess jókat, szeress nagyon!” – 3. RehabIn Esélyteremtési –és Egészségnap

2015-ben hagyományteremtő céllal elindítottunk több új programot a RehabIn esélyteremtésen belül, az egyik ilyen, az Egészségnap volt. Az idei évben április 23-án rendeztük meg a 3. RehabIn Esélyteremtési –és Egészségnapot, melynek ezúttal „Táncolj sokat, nevess jókat, szeress nagyon!” címet adtuk. Az elmúlt évben több célt tűztünk ki magunk elé. Egyik, hogy Szeged környékének értékeit emeljük és ismertetjük meg a szegediekkel , a másik, hogy példát mutatunk arra, hogy igazán nagy dolgokat lehet létrehozni társadalmi összefogással. Az Egészségnap remek példa erre, hiszen olyan nagyot álmodtunk újra, hogy felkértük a CSEÖH-t  és a Deszki Nagycsaládosok Egyesületét, hogy társszervezőként vegyenek részt a szervezésben és a lebonyolításban. Elmondhatjuk, hogy jól sikerült! Az eseménynek a Sportcsarnok adott otthont. Király László Deszk Község polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Különösen megragadta a figyelmét a bejárat mellett felállított nagy mandala, melyet rózsaszirmokból lehetett kirakni. A mandalát a  nap végén elfújtuk, szétromboltuk, szimbolizálva az élet körforgását. Minden elmúlik és ezen a világon a testünkön kívül semmi sem a miénk, mert minden csak részese az életünknek, ezért nem szabad ragaszkodnunk a fáradtságos munkával felépített dolgokhoz. Az elengedésre tanított meg.

Az esemény címe sokat elárult, hiszen erre épültek a programok. Seres István Pipu a tánc és a mozgás, Korom István előadónk pedig a nevetés jótékony hatásai az egészségre címmel tartottak kötetlen beszélgetést. A helyi Sly fitnesz szalon kitelepült a spinninggel, TRX-el, futógépekkel, sokféle bemutatót láthattunk. Sport és táncbemutatók tették színessé a napot. Közben Cseszkóné Karsay Krisztina frissítő talpmasszázzsal várta az érdeklődőket. A kiállítók sokféle kiváló terméket mutattak be és kínáltak. Ajvár kóstoló, reformszendvics kóstoló, reformsütemény kóstoló és gyógytea kóstoló várta a vendégeket. Az udvaron a Tápéi Marathon Tereplovas Club pónilovai várták a gyermekeket, ugráló vár, pónicikli, tollas közül válogathattak, kedvük szerint. A Magyar Családellátó Kecskemétről érkezett, akik a 100%-os gyümölcsleveken felül bemutatták a mini malmukkal, hogyan készül a liszt, majd a kemencében kisütötték a bedagasztott kenyértésztákat. Abból készültek a mini szendvicsek mindenféle földi jóval, csicseriborsóval, különböző csírákkal és mangalica szalámival. Senki nem maradt éhes, se szomjas és unatkozni sem lehetett. Egy igazán remek napot töltöttünk Deszken.

További fényképekért: Katt ide!

MÁJUS

Idén is „májultunk”

20160501_110710Alapítványunk idén is kitelepült a Szegedi Majálisra, ahol az otthoni gyógytorna lehetőségeiről tájékoztatta az arra járó majálisozó Szegedieket, valamint kampányoltunk a civileknek fontos 1 % -os támogatásért is.

 

 

Karitatív Garázsbörze

13227276_1015408191847864_59109677362035548_oMájus 6-án megnyitottunk Karitatív Garázsbörzénket Kubatov Ilona alapítványi munkatársunk vezetésével, ahol az összegyűjtött hasznos tárgyak, ruhák, cipők, társasjátékok, papír írószerek és megannyi más  gazdára talált.  Külön öröm számunkra, hogy az Ásotthalmi Napsugár Otthon lakóinak is tudunk adományokkal segíteni és mindennapjaikat még élhetőbbé és színesebbé tenni.

További képekért: Katt ide!

JÚNIUS

Továbbképzés

Munkatársaink június 1 -én részt vettek az NMI által szervezett Ifjúságfejlesztő tréningen, ahol a kulturális közfoglalkoztatásról valamint annak sikertörténeteiről hallhattak előadásokat.

Részt vettünk a Védőnői Hálózat „Gyorshajtás” című programján

12991130_1031194436935906_697392987690283918_nJúnius 9 -én a Védőnői Hálózat „Gyorshajtás” című programjának egyik állomása voltunk, ahol a városban egymással vetélkedő középiskolásoknak adtunk feladatokat. A felállított akadálypályán kellett a fiataloknak kerekesszékben ülve időre  végighaladnia. Alapítványunk munkatársai csak teljes elakadás esetén segíthettek. A középiskolásokkal Alapítványunk barátja, Farkas László beszélgetett és mesélte el mindennapjait, ezáltal érzékenyítve a fiatalabb generációt is a mozgáskorlátozással élők világával.

További képekért: Katt ide!

Idén is Mosolypart!

20160619_130236Június 19-én Alapítványunk idén is részt vett a Partfürdőn megrendezett Mosolyparton, ahol játékainkkal nemcsak a gyermekek arcára csentünk mosolyt.

További képekért: Katt ide!

 

JÚLIUS

CIVIL PLATÓ  XVII. Nemzetközi kamionos Country Találkozón

2016_kamionos2016. július 16 -án a SZETITEL partneregyesülettel közösen vártuk immáron harmadik évea  CiVIL PLATÓ keretében a játékos kedvű kicsiket és nagyokat. A szülők sem úszták meg, az ördöglakat mindenkinek feladta a leckét. Eleinte borongós időjárás nem szegte kedvét a találkozóra látogatóknak. Gyermekeknek játéksarokkal valamint rajzversennyel készültünk, a nyerteseket lencsevégre is kaptuk díjnyertes rajzaikkal.

További képekért: Katt ide!

„Beremend – ahová hazamegyek” – Kubatov Ilona munkatársunk beszámolója

13719541_1054911624564187_4615360934242859624_oA gyökereim Beremenden vannak. Ott születtem, ott élnek a szüleim és a rokonaim jelentős része. Amikor Beremendre megyek, haza megyek. Ez már így marad. Nem tehetem meg, hogy pont ott ne segítsek, ahová igazán tartozom.  Beremenden az Alapszolgáltatási Központ többféle ellátást nyújt, mindezt úgy, hogy 25 település tartozik hozzá.

  • Család-és gyermekjóléti szolgáltatást,
  • házi segítségnyújtást,
  • idősek nappali ellátását,
  • szociális étkeztetést

Adományozni nemes, de olykor nem könnyű feladat. Az adománynak szeretnénk a legjobb helyet tudni minden esetben.  Ha van mit és van kinek adni, akkor a távolság már nem jelenthet akadályt.

Így volt ez július 16.-án szombaton is, amikor Beremendről személyesen jött el az intézményvezető a kollégájával és annak családjával. Jó lelkű emberek felajánlása által különböző rehabilitációs eszközöket, ágyneműt, több zsáknyi gyermek és felnőtt ruházatot, lábbelit, kiegészítőket, játékokat tudtunk ajándékozni a Beremendi Alapszolgáltatási Központ ellátottai részére. Bízunk abban, hogy tudunk még együttműködni.