2015 Március

“RehabÓra” –  Pedagógus érzékenyítő nap Mórahalmon

Alapítványunk partnerszervezetivel március 4-én a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolába látogatott, ahol a pedagógusok érzékenyítő előadásokat hallhattak a másságról és a hozzá való viszonyulásról (Schád László – SZETITEL), Kurucsai Szabolcs és Farkas László pedig személyes tapasztalataikat mesélték el. A pedagógusok érdeklődéssel fogadták őket, ezáltal egy kötetlen beszélgetés alakult ki a teremben.

Kö7 – Középiskolások Hete

Idén először vett részt Alapítványunk a szegedi középiskolások számára megrendezett programsorozaton a Kö7-en. A program igen sokszínű volt, civil szervezetek számára is lehetőség nyílt a kitelepülésre és tevékenységünk bemutatására, önkéntesek toborzására valamint az érettségi előtti közösségi szolgálat (50 óra) népszerűsítésére. 2015-től Alapítványunknál is lehetőség van a közösségi szolgálati idő eltöltésére, így munkatársaink a standoknál ezt a lehetőséget is bemutatták a fiatalok számárára.

Kézműveskedtünk

Alapítványunk munkatársai, önkéntesei húsvétra készülődött vezetett kézműves foglalkozás keretében. A környezettudatosság és újrahasznosítás jegyében igyekeztünk kreatív és praktikus, mégis mutatós dekorációs tárgyakat készíteni. Megtanultuk,többek között,  hogy mire lehet még felhasználni egy konzervdobozt ha már a tartalma kiürült és hogyan lehet egyszerűen de nagyszerűen tojásból bájos kiscsirkét varázsolni.