2015 December

Együtt, másokért! – Családi  és Mikulásváró Nap

Ha olvastátok a beharangozó írásunkat az ásotthalmi családi napról, akkor tudhatjátok, milyen várakozással tekintettünk a Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal, valamint a Fatima Ház Alapítvánnyal közös, civil összefogásos esemény elé. Amely esemény minden előzetes pozitív reményünket beigazolta. Öröm volt találkozni azokkal a családokkal, akik megjelentek a vetélkedő alkalmával. Beszélgettünk velük, és nem csak udvariasságból. Megismertük őket, körülményeiket, gondjaikat, örömeiket. A Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház rendkívül egyszerű, de a végletekig kiélezett, izgalmas játékokkal csigázta fel a megjelent családokat, és egészséges versenyhelyzetet hoztak létre közöttük. Hogy ki lett az első helyezett? Mi tudjuk, de az mindegy is, a lényeg, hogy nevetés és öröm költözött az ásotthalmi Művelődési Házba.
Délután a helyi Napsugár Otthon lakói adtak nekünk egy kis mikulás műsort, versekkel, énekekkel, amelynek hatására később megjelent a valódi(!) mikulás is, a maga mindent látó szemüvegével. Mindenki jó gyerek és felnőtt volt az évben, erre megvolt a maga bizonyítéka, amit mi sem tudtunk volna, de nem is akartunk megkérdőjelezni. Miután a Mikulás kiosztotta Ásotthalmon az ajándékokat, ment is tovább, hiszen ez volt az ő nagy éjszakája, amikor a világ minden gyerekének el kellett juttatnia ajándékait.
Ezt követően kezdetét vette a ruha-, játék-, lábbeli-, és könyvbörze. Sok adomány talált gazdára, a lehető legjobb helyre. Ami pedig mégis megmaradt, az sem került vissza Szegedre, hanem az ásotthalmi családsegítők és tanyagondnokok osztják majd szét más, nehéz helyzetben lévő emberek között.

Angyalvár – Kitelepülés a szegedi Karácsonyi  Vásárra

Alapítványunk a civil összefogás keretében kitelepült a már hagyományosnak számító szegedi Karácsonyi  Vásárra, ahol az Angyalvár házikóban játékokkal, meglepetésekkel vártuk a kicsiket és nagyokat.

Csapatot építettünk

Egy szervezet működéséhez elengedhetetlen a harmonikus légkör a munkatársak között. Kis csapatunk, így személyiségfejlesztő, konfliktuskezelő csapatépítő tréningen vett részt, ahol a mentálhigiénés szakember rávilágított,hogy sokszor  egy -egy munkahelyi konfliktust meg lehetne előzni a helyes kommunikációval, a verbális eszközök helyes használatával valamint ha odafigyelünk egymás non – verbális jelzéseire is. Mindenképpen hasznos volt a tréning, amely konklúzióját nemcsak szakmailag de a magánéletben is hasznosítani lehet.