2014 November

Tréningeztünk a TÁMOP-2.6.2-12/1 projekt keretében Miskolctapolcán

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a TÁMOP-2.6.2-12/1 projekt Kelet-magyarországi kedvezményezettjei részére szervezett célcsoporti tudásbővítő rendezvényt Miskolctapolcán a Bástya Wellness Hotelben. A rendezvényen a Horizont Alapítvány, valamint partnerei is részt vettek. Számos új, szakmai információval gazdagodtunk: szó esett egyebek mellett a nonprofit- és civil szervezetek piacra jutásának és marketingjének lehetőségeiről, a vállalkozói szemlélet fejlesztéséről, valamint minőség- és változásmenedzsmenttel kapcsolatos előadásokat is hallgattunk. A két napos, kiemelkedően színvonalas rendezvényen a szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a jelen lévő civil szervezetek bemutatkozhassanak, hasznos kapcsolatokat építhessenek egymással. Örömmel tapasztaltuk, hogy azt a fajta szakmai összefogást, amit a Horizont és partnerei Szegeden megvalósítottak, a többi szervezet számára példa értékűként emelték ki a rendezvényen az előadók és a szervezők egyaránt. Az előadások és a tréningek után egy rövid városnézésre is adódott lehetőség, ahogyan az az alábbi albumban szereplő képeken is látható.

Bemutatkoztunk a “Nyerjünk együtt!” Esély a megváltozott munkaképességűek sikeres felzárkóztatásáért című projektben

A Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány a “Nyerjünk együtt!” Esély a megváltozott munkaképességűek sikeres felzárkóztatásáért című projektje keretében szervezett szakmai napot Szegeden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. A rendezvényen a Progress munkatársai részletesen bemutatták a projekt keretében végzett tevékenységüket és az eddig elért eredményeket. Bemutatkozott továbbá az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Szegedi Tini-telefon Lelkisegélyszolgálat Egyesület, valamint a Horizont Alapítvány is.

Rehab Expón jártunk

Munkatársaink és önkénteseink november 12-én Budapesten jártak, a Lurdy Házban megrendezett országos Rehab Expón. A rendezvény szakmailag érdekesnek bizonyult, 46 kiállítói standon tudtunk információkat szerezni a megváltozott munkaképességűek számára kínált új munkalehetőségekről. Továbbá megismerkedhettünk egy siketek és nagyothallók számára létrehozott új, innovatív fejlesztéssel. Ez a jeltolmács kesztyű, ami nagy mértékben segítheti a hallássérültek mindennapjait. Az eszköz leköveti a kézi jelelést és szavakká formázza, ami aztán megjelenhet például egy okostelefonon vagy egy tableten. A bemutató alapján a kesztyű rendkívül hasznosnak tűnik, remélhetőleg széles körben elterjedhet a jövőben. Az expón lehetőségünk nyílt újabb kapcsolatokat kiépíteni és népszerűsíteni az október végén Szegeden már harmadik alkalommal megrendezett CsakAzértIs!Buli rendezvényünket, ami iránt országos érdeklődés mutatkozik. Többek között felvettük a kapcsolatot a Civil Centrum Közhasznú Alapítvánnyal is, amit hamarosan új partnereink között üdvözölhetünk.